Test uw medewerkers op COVID-19

Test uw medewerkers op COVID-19

Test uw medewerkers op COVID-19

Sam Maerien

17 May, 2021

Hoe ziet een testmoment eruit?

Samen met EDUSafe organiseert u een testmoment en kunt u in een keer het aantal besmettingen binnen uw bedrijf in kaart brengen. Op deze manier komt de continuiteit van u en uw medewerkers niet in het gedrang. 

 

Datum:
In een verkennend gesprek bespreken wij samen met u een datum voor een testmoment op een door u gewenste locatie. Een testlocatie is al redelijk makkelijk in te richten, hiervoor brengen wij al het materiaal mee naar uw bedrijf. 

EDUSafe kan binnen de 24u een testmoment organiseren binnen uw bedrijf! 

 

Veilige testlocatie:
Tijdens een testmoment zorgen wij er natuurlijk voor dat alle hygiëne- en coronamaatregelen nageleefd worden door zowel uw medewerkers als door onze zorgverleners. Dus u hoeft zich niet druk te maken over het opzetten van de testlocatie of over mondkapjes, desinfectiemiddelen of andere voorzorgsmaatregelen. EDUSafe zorgt voor alles.

 

Is een sneltest wel betrouwbaar? 

De sneltesten die EDUSafe gebruikt zijn voor 98% betrouwbaar. 

 

Wat is een sneltest? 

Bij de beschikbare snelle antigeentesten gebeurt de testafname op dezelfde manier als bij een klassieke "PCR-test": met een wisser wordt een staal genomen in de neus of de keel.

De klassieke test op COVID-19 gebeurt met een "PCR-test", die genetisch materiaal van het virus detecteert. Dit is de meest betrouwbare test. Maar je moet wachten op het resultaat tot de testafname naar een labo is gestuurd en daar geanalyseerd is. Door zijn betrouwbaarheid is dit type test de standaard om te testen op COVID-19.
Antigeentesten meten de aanwezigheid van bepaalde eiwitten en moeten niet in een labo worden geanalyseerd. Ze kunnen meteen worden uitgevoerd en afgelezen, waardoor het resultaat snel (meestal na 15 minuten) beschikbaar is. De resultaten zijn echter minder betrouwbaar dan de PCR-testen. Een positief resultaat is zeer betrouwbaar, maar een negatief resultaat sluit nooit volledig uit dat de geteste persoon toch besmet is. Een sneltest bij een persoon zonder symptomen kan alleszins nooit gebruikt worden om de basisregels niet te respecteren, quarantaine te weigeren of deze vroegtijdig te stoppen. (bron: https://www.zorg-en-gezondheid.be/sneltesten-antigeentesten)

 

 

Tags: