Om eerste hulp in een onderneming te verzekeren, voorziet de wetgeving dat elk bedrijf moet kunnen beschikken over een minimaal aantal gebrevetteerde hulpverleners. Het aantal is afhankelijk van de aard van de onderneming en wordt bepaald na een risicoanalyse. Los van de wettelijke bepalingen is het van cruciaal belang dat uw werknemers weten hoe ze moeten handelen in een noodsituatie. Daarom organiseert NMS de opleiding bedrijfseerstenhulp.
Wie een opleiding Bedrijfseerstehulp met succes voltooid mag zich hulpverlener noemen. Als hulpverlener ben je verplicht om jaarlijks 4 uur bijscholing te volgen om je brevet te verlengen. Wie deze bijscholing niet volgt, is niet meer in orde en zijn brevet zal dan ook onmiddellijk vervallen en moet zijn opleiding terug opnieuw doen.Deze bijscholing herhaalt specifieke onderwerpen die je in de basisopleiding bedrijfseerstehulp hebt gezien. Alsook nieuwe inzichten die je kennis up-to-date houden.
Wanneer er zich een noodsituatie aanbiedt is de aanwezigheid van een getraind persoon enorm belangrijk.Daarom organiseert NMS de opleiding levensreddend handelen bij baby en kinderen. Met de bedoeling een cursus te ontwikkelen die de cursisten voorziet van de juiste tips en tricks.De opleiding is bestemd voor iedereen die in contact komt met kleine kinderen: Kinderdagverblijven, Onthaalouders. Ofwel geïnteresseerde ouders en familieleden. bijgevolg behoort iedereen die in contact komt met kinderen tot onze doelgroep.
Huis-tuin-en-keukenongevallen zijn zo snel gebeurd!
In organisaties met minder dan 50 werknemers en met beperkte arbeidsrisico’s (bijvoorbeeld kantoren) of in organisaties met minder dan 20 werknemers en met gemiddelde risico’s (zoals in een assemblagebedrijf of atelier), moet de eerste hulp worden verleend door de werkgever of door één of meerdere opgeleide werknemers. De dienst Preventie en Bescherming op het Werk adviseert een deelname aan een EHBO-initiatie van één dag die driejaarlijks opgefrist wordt. NMS biedt een EHBO-initiatie op maat van dergelijke bedrijven.
Een goede basis in reanimatie en het gebruik van een AED-toestel kan levens redden, op en naast de werkvloer. Bij een hartstilstand zijn de eerste minuten van levensbelang. Na deze opleiding kan jij vastberaden optreden en de periode dat de ziekenwagen en MUG-team nodig hebben om ter plaatse te komen overbruggen.Elk jaar krijgen ongeveer 10.000 belgen een hartstilstand, buiten het ziekenhuis. De gemiddelde overlevingskans op lange termijn varieert tussen 5 à 10%.Reanimatie is zo eenvoudig, maar op dit moment krijgt slechts 20% van de slachtoffers CPR door een omstander. Dit verklaart voor een grootdeel waarom minder dan 10% dit overleeft. Ook jij kan een leven redden!