ECO – Driving (OC-167/MP-01)

Deze module focust op het economisch en milieubewust rijden met de vrachtwagen. De chauffeur ontdekt een aangepaste rijstijl en de optimale benutting van de mogelijkheden van de vrachtwagen.De module is erkend voor 7 kredietpunten (7 uur) door MOW in het kader van nascholing voor chauffeurs.

De praktijk (3 uur) in deze opleiding is een individuele rit op de weg onder begeleiding van de docent/coach met de vrachtwagen van de deelnemer. De praktijk kan enkel gedaan worden, mits men over een geldig rijbewijs beschikt (medische keuring moet in orde zijn en op het rijbewijs vermeld staan).Deze praktijk is niet voor iedereen op dezelfde lesdag als de theorie. De datum van de individuele rit wordt afgesproken in samenspraak.Om de nascholing te kunnen volgen dient u op uw rijbewijs over de CODE 95 te beschikken. Dit kan u controleren in kolom 12 op de achterzijde van uw rijbewijs. De praktijk kan enkel gedaan worden, mits u over een geldig rijbewijs beschikt (medische keuring moet in orde zijn en op het rijbewijs vermeld staan).

ECO – Driving (OC-167/MP-01)

Open

€ 420,- / pers. (excl. btw)

In-Company

Volgens offerte

Duur

8

Certificaat

Ja

Subsidie

Ja

Inhoud cursus

  • Theorie:
  • Koppelkrommen, vermogen en specifiek brandstofverbruik van een motor
  • Optimaal gebruiksbereik van een toerenteller
  • Correct gebruik van remmen, vertragers en de combinatie van beiden
  • De juiste snelheid bij de juiste versnelling
  • Mogelijkheden tot vertraging en remmen, vooral bij afdalingen
  • De weersomstandigheden en de invloed hiervan op het verbruik
  • Banden en bandenspanning
  • Praktijk
  • Tijdens een rit op de openbare weg wordt een milieuvriendelijk en economisch rijgedrag aangeleerd, met aandacht voor alle onderwerpen die tijdens de theorie besproken zijn. Individuele begeleiding van de kandidaat zorgt voor een aanpak op maat. De praktijk gebeurt met uw eigen reglementair en gekeurd voertuig.

Hoe lang duurt de opleiding?

Training van 7 uur, verdeeld over 2 stukken: - Theorie (3 uur) - max. 20 kandidaten per sessie, - Praktijk (4 uur) met een geschikt voertuig na afspraak - 1 deelnemer per sessie.

Certificaat

Elke module van 7u levert u een attest met 7 kredietpunten op. In totaal hebt u over een periode van 5 jaar 35 kredietpunten nodig om uw CODE 95 (vakbekwaamheid) te kunnen vernieuwen op uw rijbewijs.

Er is geen examen verbonden aan de opleidingen, maar er is wel een aanwezigheid van 100% vereist. Dat betekent dat het start- en einduur van de opleiding strikt dient gerespecteerd te worden.

Er is ook de verplichting voor elke chauffeur om tijdens de 35u nascholing ook minimaal 3 uur effectief te rijden op de openbare weg.

Subsidie

KMO-portefeuille
Diverse sectorfondsen

Kostprijs

€ 420,- per persoon (excl. btw)

Aanvragen