Mobiele Arbeidsmiddelen

Elektrische stapelaar

Bij het verzamelen van orders wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gemechaniseerde hulpmiddelen, waarvan de stapelaar de uitverkorene is. Het werken met een dergelijk hulpmiddel brengt risico’s met zich mee. In de cursus “Veilig werken met de elektrische stapelaar ” ligt de nadruk op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze door zijn geformuleerd. In speciaal voor deze cursus ontwikkelde praktijk-opdrachten wordt het veilig werken met de elektrische stapelaar geoefend.Wetgeving: Het KB Mobiele Arbeidsmiddelen van 4 mei 1999 verplicht iedereen die een intern transportmiddel bestuurt, bijvoorbeeld een heftruck, reachtruck, elektrische transpallet of stapelaar, om een adequate opleiding te volgen. Bovendien heeft de bestuurder van deze motorisch aangedreven toestellen volgens de Wet Welzijn op het Werk een veiligheidsfunctie. Ook aan een veiligheidsfunctie hangt, behalve een medisch attest en een minimum leeftijd van 18 jaar, een opleidingsplicht.

Volgens offerte
5 uur
Heftruckopleiding

In deze opleiding leer je veilig en efficiënt werken met een heftruck. Deze basisopleiding behandelt verschillende aspecten van een vorklift gaande van de wetgeving, technische eigenschappen tot onderhoud en rijtechnieken. Een heftruck is niet meer weg te denken in een magazijn. Als heftruckchauffeur kan je een dynamisch rijgedrag combineren met veiligheid en productiviteit.

Volgens offerte
2u tot 5 dagen
Reachtruck

In deze opleiding leer je veilig en efficiënt werken met een Reachtruck. Deze basisopleiding behandelt verschillende aspecten van een vorklift gaande van de wetgeving, technische eigenschappen tot onderhoud en rijtechnieken. Een reachtruck is niet meer weg te denken in een magazijn. Als reachtruckchauffeur kan je een dynamisch rijgedrag combineren met veiligheid en productiviteit.

Volgens offerte
4u tot 5 dagen
Volgens offerte
8